Woensdagmiddag knutsel

De woensdag middagen zijn bij uitstek geschikt om samen met de kinderen eens te gaan zitten en een leuk knutsel werkje te maken. Kinderen genieten van het knutselen en ontwikkelen zo hun eigen creativiteit, zelfvertrouwen en concentratievermogen. Bovendien is knutselen ook goed voor de fijne motoriek.

Buiten wordt het maar steeds kouder en donkerder, dus deze week een vrolijke knutsel. We gaan zonnebloemen maken!
Het lijkt moeilijk, maar dat valt best mee.

Wat je nodig hebt voor de bloemen is geel papier. Laat de kindjes hun hand op het gele papier leggen en trek om deze een lijntje met een potlood. Herhaal dit een paar keer. Vervolgens knip je alle handjes uit het gele papier. 
Knip dan een cirkel uit donkerbruin papier. Deze mag best een doosnede hebben van 10 cm. plak dan alle handjes met de 'palm' om de rand van de cirkel, helemaal rond. Klaar is je bloem. Dan nog de steel en de blaadjes. De blaadjes knip je uit groen papier. Voor de steel is het ook makkelijk om crèpepapier te gebruiken. deze kun je makkelijk rond draaien tot je een steel hebt. Maak de bloem vast aan de steel en klaar is je bloem. Hand dit zoals het voorbeeld op de muur, als je er een aantal langs elkaar hangt heb je een vrolijke bloementijd. Ideaal om de muur een beetje op te fleuren.

Ook dit idee kost niet veel geld en tijd, je moet er alleen even voor gaan zitten. Veel knutselplezier en laat je creativiteit spreken.
Al deze voorbeeld komen van Pinterest. Meer ideeën op doen? Kijk dan eens op onze pinterest pagina.