Woensdagmiddag knutsel

http://www.pinterest.com/pin/18366310954620745/
De woensdag middagen zijn bij uitstek geschikt om samen met de kinderen eens te gaan zitten en een leuk knutsel werkje te maken. Kinderen genieten van het knutselen en ontwikkelen zo hun eigen creativiteit, zelfvertrouwen en concentratievermogen. Bovendien is knutselen ook goed voor de fijne motoriek.

Misschien heb je na alle feestdagen nog kurken van flessen wijn liggen. Met deze kun je leuke dingen knutselen. Zoals deze. Maak twee kurken aan elkaar met behulp van een satéprikker, vervolgens met kleine stukjes van prikkers maak je vier poten en twee armpjes. Knip dan uit gekleurd papier kleine driehoekjes. Maak met een mesje een sneetje over de lengte van de kurk, waarna je voorzichtig hier de driehoekjes in duwt. Klaar is je kleine draak.


Of dit, maak van de kurken stempels. Snij vormpjes voorzichtig met een mesje uit de kurken. Hierna kunnen kinderen naar hartenlust stempelen met eigen gemaakte stempels.Maar ook zonder iets uit te snijden kun je mooie dingen stempelen, zoals deze boom. Verschillende kleuren verf en stempelen maar.
http://www.pinterest.com/pin/18366310954620748/
http://www.pinterest.com/pin/18366310954620751/

http://www.pinterest.com/pin/18366310954620749/
Of maak je eigen bootjes. Maak met behulp van een elastiek drie kurken aan elkaar, in de middelste een kleine prikker. Knip vervolgens uit gekleurd papier een driehoek, deze maak je vast aan de prikker. Zo heb je een mast op het bootje. Heb je een grote pot staan of leuke vaas, vul deze met water. Hier kan je bootje in varen.

Met weinig middelen ben je toch even zoet en maak je de leukste dingen. Hopelijk hebben jullie zo inspiratie genoeg om te kunnen knutselen met kurken. Heb je ook nog een leuk idee? Maak een foto en mail deze naar info@typischmies.nl. Leuke ideeën zijn van harte welkom en zullen wij in deze blog verwerken.

Al deze voorbeelden komen van Pinterest. Meer ideeën op doen? Kijk dan eens op onze pinterest pagina.