De Olympische spelen

De Olympische Winterspelen zijn in volle gang en het gaat goed met de Nederlandse sporters. Er zijn al veel medailles gewonnen. Vinden jouw kids het ook interessant en juichen mee als een Nederlandse sporter weer op het podium staat?
Dan is het leuk om samen eens iets te maken met als thema de olympische spelen.

Wij hebben voor je een paar leuke ideeën op pinterest gevonden. Wat dacht je van je eigen olympisch vuur? Makkelijk te maken en zo klaar. Een wc rolletje met daarom heen een stuk aluminiumfolie, daarop (eventueel eerst nog een cupcake vormpje) een stuk oranje en geel vloeipapier. Je kunt er ook crèpe-papier voor gebruiken.Of maak je eigen laurierkrans. Maak van legen rolletjes wc-papier kleine stukje. In de lengte doorsnijden, je wilt wel de cirkel heel houden. Vervolgens verf je alle stukje groen. Als alle stukjes droog zijn, vouw je ze in het midden een beetje dubbel. Daarna rijg je ze allemaal aan een touw of ijzerdraad. Met ijzerdraad kun je natuurlijk alle de ronde vorm erin maken.De olympische ringen kun  je natuurlijk ook maken. Zoals deze. Het enigste wat je nodig hebt, zijn 5 papieren bordjes, verf, een kwast en een schaar. Je knipt het middelste gedeelte uit de bordjes, daarna verf je ze in blauw, geel, zwart, groen en rood. Dit laat je drogen en als ze droog zijn, knip je elk rondje in, hierdoor kun je ze in elkaar haken en maak je ze aan elkaar vast.

Maar ook met lege potjes, deksels of lege wc rolletjes kun je deze olympisch cirkels maken. Vijf bordjes, met op elk bordje één van deze kleuren verf. Vervolgens het potje, deksel of wc rolletje er een beetje in. En dan stempelen op het papier. Je kunt natuurlijk alleen de vijf ringen stempelen, maar je kunt ook een heel veel vol stempelen met rondjes in de kleuren van de olympische spelen.


Of maak je eigen medailles. Ook erg leuk om te maken en ze zien er  nog een extra leuk uit, als je ze goud verft en een paars lint aanhangt.
Maar ook met eten kun je olympische spelen hapjes maken. Wat dacht je van je eigen koekjes medailles? Of het olympisch vuur met chips. En als afsluiter de olympische pizza.

Voor meer leuke ideeën, kijk eens op pinterest.